צילום נוף עם רחפן - Wild Travel

צילום נוף אווירי עם רחפנים

בשנים האחרונות נכנס שחקן חדש ומרגש לעולם הצילום - רחפנים. הכלים האוויריים הללו משנים לעד את עולם צילום הנוף, הצילום בכלל, וצילום הוידאו. כל שנה יוצאים רחפנים עם טכנולוגיה אמינה יותר, אפשרויות טיסה קלות שלא דורשות רמת הטסה גבוהה והתקדמות מתמדת באיכות המצלמה. היום יותר קל מתמיד לצלם תמונות וקטעי וידאו באיכות מדהימה שהיו פעם שמורים רק לאנשים או לארגונים עם יכולות פיננסיות שאיפשרו לטוס עם מטוסים או מסוקים.

אז מה בעצם ההבדל?

האמת שזה די ברור - גובה! מימד הגובה וזויות הצילום שרחפנים או כל צילום אווירי מאפשרים לקבל דומות למה שאפשר לצלם בפסגות הרים גבוהות ומעבר. ההסתכלות על כל סוג של נוף מלמעלה משנה לגמרי את אפשרויות הצילום, זוית הראיה, כמות הפרטים וההסתכלות עליהם. 

צילום נוף עם רחפן - Wild Travel

ציוד:

מבלי לקפוץ לסקירה מעמיקה של מותגים, סוגי רחפנים וסוגי מצלמות (כמו בכל דיון אחר על ציוד צילום) מאוד קל להבין שככל שהרחפן טוב יותר, יש פוטנציאל גדול יותר להשיג תוצאות טובות יותר. לכל אחד יש העדפות ושיקולים משלו כמו משקל הרחפן וגודלו, זמן טיסה, איכות המצלמה, ועוד. מי שמוביל היום את שוק רחפני הצילום בכל הרמות היא כנראה חברת DJI שהנגישה את הטכנולוגיה והמוצרים הללו לקהל הרחב, וכיום מייצרת רחפנים לחובבנים ולמקצוענים.

טכניקה וחשיפה:

יש נושא אחד חשוב שמגדיר את הגישה עבור צילומי סטילס (וגם וידאו) עם רחפן - החשיפה. זוהי אותה גישה יחסית ידועה גם בצילום במצלמות DSLR. אבל כאן יש לשיטת החשיפה הזו חשיבות גדולה יותר כיון שברוב הרחפנים חיישן המצלמה יחסית קטן ויש לו יכולות פחות טובות בתחומי הטווח הדינמי ויכולות ISO מאשר מצלמות אחרות כמו DSLR. מבלי להכנס לנושא באופן עמוק מדי (המצריך מאמר שלם בפני עצמו), צריך לדעת שעל מנת להשיג את איכות התמונה הטובה ביותר (אך ורק בהנחה שהתמונות יעברו עריכה) צריך לחשוף את התמונה הכי בהיר שאפשר מבלי שיהיו חלקים שרופים. שיטה זו ידועה בשם "ETTR" (לחשוף לימין), והיא בעצם מאפשרת לנו לקבל תמונה עם כמה שיותר מידע (כיון שיותר אור זה יותר מידע) אותה נוכל לערוך ולקבל את התוצאה האיכותית ביותר.

:ISO

כמו בצילום סטילס רגיל, עדיף להשתמש ISO הנמוך ביותר האפשרי. זה שומר על טווח דינמי ועומק צבע מרבי ואת הרעש/גרעיניות במינימום.לרוב אין צורך להעלות את ה- ISO, אפילו בתנאי אור נמוך יחסית כמו שקיעה או זריחה, בעיקר בגלל שאפשר לפצות על אור נמוך עם צמצם פתוח ומהירות תריס יחסית איטית.

צמצם:

בצילום נוף נפוץ מאוד להשתמש בצמצם סגור על מנת להגדיל את עומק השדה. בצילום עם רחפנים זה פחות חשוב כיון שהמרחק בין המצלמה לכמעט כל דבר בתמונה הוא בדרך כלל גדול מאוד. אם מה שאנחנו מצלמים רחוק מהמצלמה, מרחק הפוקוס שלנו (אחד הגורמים שקובעים את עומק השדה) מראש יהיה גדול. זה אומר שאפשר להשתמש בצמצמים פתוחים יחסית ועדיין לקבל עומק שדה גדול כשכל חלקי התמונה חדים. לשימוש בצמצם יחסית פתוח יש יתרונות נוספים כמו העובדה שנכנס יותר אור לתמונה, וגם חדות טובה יותר (עדשות בדרך כלל  הכי חדות כאשר משתמשים בצמצם הגדול פי 2 מהפתוח ביותר).

מהירות תריס:

אחרי שקבענו שאנחנו מעדיפים להשתמש ISO נמוך וצמצם כרצוננו, כל מה שתריס צריך לעשות הוא לאזן את החשיפה. תריס מהיר הוא תמיד די רצוי כיון שהוא מונע סיכוי לטשטוש. כיון שלרוב המצלמות ברחפנים יש מייצבי תמונה, אפשר להשתמש גם במהירויות תריס יחסית איטיות ועדיין לקבל תמונה חדה. זה כמובן תלוי כמה הגימבל של הרחפן שלכם טוב וחזק.

קומפוזיציה:

ישנם קווי דמיון רבים בקומפוזיציה של צילום נוף אווירי עם רחפן וצילום נוף על הקרקע. הדברים הבסיסיים כמו פורגאונד מעניין, קווים מוליכים, שימוש נכון ברקע ועוד תקפים גם בצילום אווירי. ההבדל הגדול הוא שבצילום אווירי הכל הרבה יותר רחוק. זה אומר שכבר אי אפשר להסתמך על אלמנטים קטנים יחסית כמו סלע, שלולית, או זרם קטן של נחל שיכולים היה להיות בולטים מספיק כשמתרבים אליהם עם עדשות רחבות. בצילום אווירי בדרך כלל צריך לחפש אלמנטים הרבה יותר גדולים שיהיו בולטים בקומפוזיציה.

צילום נוף עם רחפן - Wild Travel

בתמונה למעלה לדוגמה, שצולמה בקרחון אלטש בשוויץ המרכיב העיקרי בקומפוזיציה הוא הקרחון עצמו אשר משמש בתור הולכת עין. הוא מוביל את העין מהפינה השמאלית התחתונה של התמונה לחלק הימני והחלק העליון. הקרחון עצמו הוא גדול מאוד ולכן יכול להיות מספיק בולט ומהותי כדי לשמש כקו מוליך אפילו בצילום אווירי ממרחק גדול.

צילום נוף עם רחפן - Wild Travel

אפשר למצוא אלמנטים דומים בתמונה למעלה שצולמה עמוק בתוך ההרים של קולומביה הבריטית בקנדה. גם כאן אפשר לראות נחל המוביל את העין מהפינה השמאלית התחתונה אל מרכז התמונה והלאה אל הרקע. העננים ברקע גם מרכזים את העין מן הפינות העליונות למטה.

קומפוזיציות חדשות:

כיון שיש לנו נקודת מבט חדשה לגמרי, זה בא עם עולם של אפשרויות חדשות שלא היו קיימות לפני זה, אלא אם היינו על נקודת מבט גבוהה מאוד! הקונספט העיקרי ביותר כנראה הוא היכולת להסתכל על נוף מלמעלה כלפי מטה. תנסו לדמיין על איך נהרות, גבעות מתפתלות, או דיונות של חול נראות מלמעלה... זה עולם שלם של טקסטורות, קווים, אבסטרקטים ועוד!

נמיביה - Wild Travel

בתמונה למעלה ניתן לראות כיצד דיונת חול ענקית בנמיביה נראית במהלך הזריחה, זוית הצילום הייתה ממש מעל הדיונה כאשר מצלמת הרחפן פונה למטה. מבחינת קומפוזיציה יש פה שימוש בהולכת עין קלאסית מהפינה הימנית העליונה לצד שמאל למטה וגם משחקי אור וצל לצד טקסטורות מעניינות.

צילום נוף עם רחפן - Wild Travel

אפשר למצוא אלמנטים דומים של הולכות עין וטקסטורות בתמונה למעלה. זוהי תמונה אווירית של אזור של נהר המנקז מים מקרחונים בהרים של איסלנד, גם פה נקודת המבט היא ממש לכיוון הקרקע.

צילום נוף עם רחפן - Wild Travel

מה שעובד עם נהרות קרחונים, יכול לעבוד גם עם נהרות מדבריים! תמונה זו צולמה במדבר הדרומי בישראל. מנקודת מבט על הקרקע, זה נראה בדיוק כמו מדבר רגיל חריצי נחל יבשים, אבל מלמעלה מתגלות צורות אחרות לגמרי! צורות שיכולות להזכיר מערכת ניקוז חיה שנראית כמו ריאה, כלי דם, או דברים אחרים. באופן כללי, מדבריות הם ממלכה של טקסטורות וצורות מעניינות לצילום אווירי.

צילום נוף עם רחפן - Wild Travel

בתמונה למעלה אפשר לראות את הצורות של גבעות היורדות מהר באזור נחל צין. התמונה צולמה לקראת השקיעה והאור מאוד משתנה בין האזורים המוארים בצע חם לבין האזורים הלא מוארים בצבע קריר. הקומפוזיציה בתמונה גם מתבססת על הרבה הולכות עין של אגני הניקוז וחריצי הנחלים.

לסיכום:

יש פה עולם חדש לגמרי של צילום נוף וצילום באופן כללי! רחפנים הולכים ומשתפרים, המחירים שלהם יורדים ואיכות הצילום רק עולה. לכל אחד יש העדפות משלו של משקל, איכות המצלמה, מרחק שליטה, וכו ולכן צריך לבחור רחפן בהתאם לצרכים והיכולות. מה שהכי חשוב לזכור הוא - לטוס בצורה בטוחה והגיונית! ישנן יותר ויותר הגבלות על הטסת רחפנים בימים אלה, בעיקר בגלל אנשים חסרי ניסיון ובעלי שיפוט רע שטסים בצורה מסוכנת שיכולה להטריד אנשים אחרים או לסכן חיי אדם. כדי שכולנו נוכל להמשיך להנות מהכלים המדהימים האלה ויכולות הצילום שלהם - טוסו בזהירות ולפי כללי הבטיחות.

כתב וצילם: תומר רצאבי

רוצים ללמוד עוד על צילום?
אתם מוזמנים להצטרף למגוון קורסי הצילום שלנו!