עריכת תמונות ב Lightroon - יצוא תמונות | Wild Travel

עריכת תמונות ב Lightroom - יצוא תמונות

יצאתם לשטח, צילמתם תמונות מדהימות, העלתם את התמונות לתוכנת העריכה, השקעתם בעריכת התמונות ועכשיו הגיע הזמן לשמור אותן! אז איך שומרים תמונות לאחר העריכה בתוכנת לייטרום? מהו תהליך ה- Export ואיך עושים אותו בצורה נכונה וקלה? באילו הגדרות כדאי להשתמש עבור תמונות שתרצו להעלות לאינטרנט או להדפסה? כל התשובות במאמר הבא!

מה זה יצוא תמונות - Export?

יצוא תמונות או Export זה בעצם תהליך שמירת התמונה המקביל למה שאתה מכירים בתור "Save As" בתוכנות אחרות. בסופו של דבר המטרה שלנו היא לשמור את התמונה לאחר שערכנו אותה לכל שימוש שנרצה. תהליך האקספורט בלייטרום יכול להיות קצת מורכב בהתחלה, אבל הוא יאפשר לכם נוחות מירבית לשמירת התמונות בהגדרות הנכונות וגם לקצר את התהליך לאחר שעשיתם אותו בפעם הראשונה.

איך מייצאים תמונות בלייטרום?

לאחר שערכתם את התמונה ישנן כמה דרכים להתחיל את תהליך ה Export - ללחוץ עם קליק ימני בעכבר על Export ושוב בתפריט על Export, ללחוץ ביחד על המקשים CTRL+SHIFT+E או ללכת בתפריט העליון אל File ואז Export.

לייטרום - לימודי צילום - Wild Travel

לאחר שתעשו את זה יפתח לכם מסך ה Export ובו כל ההגדרות עבור שמירת התמונה. ישנן כמה הגדרות חשובות שכדאי לשם לב אליהן בשמירת התמונה.

לייטרום - לימודי צילום - Wild Travel

1. ב- Export Location: תוכלו להגדיר באיזו תיקיה במחשב שלכם ישמר הקובץ החדש לאחר סיום התהליך. תוכלו להגדיר איזו תיקיה שתרצו ואפילו לפתוח תיקיה חדשה.

עריכת תמונות ב Lightroon - יצוא תמונות | Wild Travel

2. ב- File Naming: תוכלו לשנות את שם הקובץ לשם אחר משמו המקורי. בד"כ אין לזה משמעות חשובה, אבל תוכלו לעשות זאת אם תרצו.

3. ב- File Settings: תוכלו לבחור מספר הגדרות חשובות מאוד בשמירת הקובץ.

- פורמט התמונה (Image Format): סוג הקובץ החדש. באופן כללי אם שמירת התמונה מיועדת לשימוש אינטרנטי כמו אתר אינטרנט, פייסבוק, אינסטגרם ואפילו עבור הדפסה פשוטה יחסית מומלץ לשמור כקובץ JPEG. קובץ JPEG מקטין את נפח התמונה ואת המידע בה, וזהו השימוש הנכון לאינטרנט כדי לא להכביד על מהירות של אתרים. בכל מקרה ברוב מסכי המחשב והטלפון אין צורך בקובץ עם נפח גדול. במידה והתמונה מיועדת להדפסה באיכות גבוהה וגדולה, או עבור המשך עריכה מומלץ לשמור כקובץ TIFF או קובץ PSD (קובץ לפוטושופ). סוגי הקבצים הללו שומרים את כל המידע של קובץ ה RAW המקורי בנוסף לעריכה שעשיתם (נפח הקובץ יהיה גדול בגלל כמות המידע הגדולה שישי בו), לכן הם מאפשרים לעשות הדפסה באיכות הכי גבוהה שיש וגם להמשיך לערוך את הקובץ בעתיד.

- איכות (Quality): זהו בעצם היחס בין שמירת הפרטים מול הנפח בתמונה. עבור שימוש אינטרנטי מומלץ להשתמש באיכות של 80 - בתוצאה הסופית כמעט ולא תראו הבדל מאיכות מלאה, אך נפח הקובץ יקטן משמעותית, מה שמאוד מקל על אתרי אינטרנט והופך אותם למהירים יותר. עבור הדפסה מומלץ איכות 100 כדי לא לפגוע בכלל במידע שבתמונה.

עריכת תמונות ב Lightroon - יצוא תמונות | Wild Travel

4. ב- Image Sizing: בחלק של Resize to fit תוכלו לבחור את גדול התמונה מבחינת פיקסלים וגם את הדחיסה של הקובץ מבחינת פיקסלים. עבור שימוש אינטרנטי מומלץ להקטין את גודלה של התמונה מבחינת פיקסלים. אין צורך לשמור קבצים באורך ורוחב של אלפי פיקסלים כשרוב המסכים בכלל מציגים ברזולוציות נמוכות יותר של HD או 4K. בנוסף, שמירת קובץ גדול גם תגדיל את הנפח שלו ותאיט את האתר או התצוגה. ברשתות חברתיות מסוימות כמו פייסבוק הקובץ יעבור הקטנה ודחיסה בכל מקרה ולכן אין צורך לשמור קובץ גדול. לרוב אתרי האינטרנט והרשתות החברתיות מספיק לשמור קובץ שגודל הצלע הארוכה שלו היא בין 1440 ל- 1000 פיקסלים. עבור הדפסה מומלץ להשאיר את הקובץ בגודל מלא ולא לבצע הקטנה. החלק של Resolution מתייחס לדחיסת הפיקסלים, עבור שימוש לאינטרנט אין לזה משמעות, עבור הדפסה מומלץ להתייעץ עם המדפיס.

עריכת תמונות ב Lightroon - יצוא תמונות | Wild Travel

5. ב- Output Sharpening: לרוב מומלץ לא להשתמש, את חידוד התמונה עדיף לעשות בעריכה עצמה לפי הצורך.

6. ב- Metadata: תוכלו להוסיף ולערוך מידע לקובץ עצמו כמו זגויות יוצרים ואת נתוני החשיפה והצילום.

7. ב- Watermarking: תוכלו להוסיף חתימה על התמונה. כשתלחצו על Edit watermarks יפתח לכם תפריט בו תוכלו לעצב את החתימה עם הגדרות שונות של מיקום, צבע, סוג הגופן, צלליות, שקיפות ועוד. שימו לב שיש לכם אפשרות לשמור חתימות בעיצובים שונים כדי לקצר תהליכים בהמשך.

עריכת תמונות ב Lightroon - יצוא תמונות | Wild Travel

לאחר שסיימתם לבחור את כל ההגדרות לשמירת התמונה תוכלו ללחוץ על כפתור ה Export בתחתית המסך והקובץ ישמר לפי מה שהגדרתם! שימו לב שבצד שמאל יש לכם כפתור של Add. לחיצה על כפתור זה תשמור בתפריט מצד שמאל Preset של כל ההגדרות שעשיתם כרגע. זה בעצם יאפשר לכם לשמור מקבץ של הגדרות עבור שימוש מסוים ויקצר את תהליך היצוא בפעם הבאה. תוכלו לשמור לדוגמה Preset שמתאים לאתר אינטרנט, לפייסבוק, להדפסה או לכל שימוש אחר. בפעם הבאה שתרצו לייצא תמונה תוכלו לבחור את אחד ה Presets מתפריט האקספורט מבלי להכנס שוב למסך ההגדרות המלא.

לסיכום:

בחירת ההגדרות הנכונות לשמירת תמונות בלייטרום משתנה עבור שימושים לתמונות שלכם וחשוב להבין את ההגדרות ולבחור אותן בהתאם. בפעמים הראשונות התהליך יכול להיות קצת יותר ארוך ומסובך, אך לאחר שתגדירו Presets שמתאימים לשימושים שלכם התהליך יהיה הרבה יותר קצר ויעיל!

צילום וכתיבה: תומר רצאבי

רוצים ללמוד לצלם כמו מקצוענים בקלות?

הצטרפו לקורס יסודות הצילום למתחילים שלנו!