עריכת תמונות ב Lightroom - יבוא תמונות
השלב הראשון בתהליך עריכת התמונות בתוכנת Lightroom הוא "יבוא" התמונות לתוכנה. שלב זה יתן לתוכנת העריכה גישה לקבצים כדי שנוכל לערוך אותן. ישנן מספר אפשרויות לייבא קבצים לתוכנת לייטרום, לאחר היבוא נוכל גם לסדר ולקטלג את התמונות בצורה נוחה.
מה זה יבוא תמונות - Import?
תהליך היבוא Import הוא בעצם השלב בו אנחנו נותנים לתוכנה גישה לקבצי התמונות שלנו כדי שנוכל להתחיל לערוך אותן. בדומה לתוכנות עריכה מתקדמות אחרות, יבוא התמונות והעריכה שלהן הוא שלב שאינו משנה את קבצי המקור (במיוחד כשמדובר על קבצי RAW). תהליך ה Import למעשה רק נותן לתוכנה גישה לקבצים, לאחר מכן כל עריכה שתבוצע על הקבצים תשמר כמידע נוסף בקטלוג של לייטרום (לא על הקובץ עצמו). לאחר סיום העריכה תהיה לנו אפשרות לשמור את התמונה הערוכה כקובץ חדש בתהליך היצוא Export.
איך מייבאים תמונות בלייטרום?
לאחר פתיחת התוכנה במצב Library נוכל לייבא קבצים חדשים ע"י תהליך ה- Import. את תהליך היבוא תוכלו להתחיל ע"י לחיצה על כפתור Import בצד שמאל למטה במסך, או ע"י לחיצה בתפריט על File ולאחר מכן על Import photos and videos.
שימו לב שקבצים שכבר יבאתם בעבר לתוכנה אינם דורשים יבוא נוסף! אפשר למצוא אותם במצב Library בצידו הימני של המסך ע"פ התיקיה שלהם. לייטרום לא תאפשר ליבא קבצים שכבר נמצאים בה. לייטרום מכירה את הקבצים ע"פ מיקומם במחשב או בהארד דיסק, לכן אם תעבירו תיקיה של תמונות למקום אחר במחשב לייטרום לא תוכל "לראות". במידה והעברתם תיקיה למקום אחר, תראו סימן שאלה על התיקיה שיאפשר לכם לבחור ולהראות מחדש ללייטרום את מקום התיקיה והקבצים שבה.
לאחר לחיצה על Import יפתח לכם מסך ובו ההגדרות של יבוא התמונות. ישנן שתי דרכים עיקריות לייבא תמונות ללייטרום - הראשונה היא במצב בו כבר העברתם את התמונות מכרטיס הזכרון של המצלמה אל המחשב שלכם או אל הארד דיסק חיצוני, במצב זה נבחר את האפשרות של ADD בחלק העליון של התפריט. המצב השני הוא שהתמונות עדיין נמצאות על כרטיס הזכרון של המצלמה ותרצו להעתיק אותן למחשב שלכם וגם לייבא אותן ללייטרום, במצב זה נבחר את האפשרות של COPY בחלק העליון של התפריט.
ייבוא במצב ADD: במצב זה התמונות כבר נמצאות על המחשב שלכם או על הארד דיסק נייד והמטרה היא רק לתת ללייטרום גישה אל הקבצים. בצד שמאל של המסך תוכלו למצוא את התיקיה בה נמצאות התמונות אותן תרצו לייבא, לאחר שתלחצו עליה תראו במרכז המסך את כל התמונות בתיקיה ותוכלו להחליט אם תרצו לייבא את כולן או את חלקן ע"י סימון V על התמונות הרצויות (שימו לב שישנה גם אפשרות לבחור את כל התמונות או אף אחת מהן למטה בכפתורי Check all/Check none). בצד ימין של המסך תוכלו לבחור כמה הגדרות נוספות:
- בחירה של Build Smart Previews תאפשר ללייטרום לייצר קובץ וירטואלי חכם של התמונות ותוכלו לערוך אותן גם אם התיקיה או ההארד דיסק הנייד לא יהיו זמינים (כדי לשמור אותן בהמשך תהיו חייבים שהתמונות יהיו זמינות). זה גורם לתהליך היבוא להיות ארוך יותר, אך יעיל אם לדוגמה התמונות נמצאות על הארד דיסק נייד שלא תמיד מחובר למחשב.
- בחלק של Apply During Import תוכלו להוסיף Preset מסוים של עריכה שיוחל על התמונות לאחר היבוא ע"י שינוי של Develop Settings. תוכלו להוסיף מידע לקובץ התמונה ע"י בחירה של Metadata. תוכלו גם להוסיף מילות מפתח שיעזור לכם לחפש את התמונות בעתיד ע"י הוספתן ב- Keywords.
לאחר שסיימתם את בחירת ההגדרות לחצו על כפתור ה Import מצד ימין למטה והתמונות יעלו ללייטרום.
ייבוא במצב Copy: במצב זה התמונות נמצאות על כרטיס הזכרון של המצלמה והמטרה היא להעתיק אותן לתיקיה במחשב וגם לתת ללייטרום גישה אל הקבצים. המסך יראה כמעט זהה למצב Copy ועם אותן הגדרות, אך תתווסף בצד שמאל לשונית של Destination בה תוכלו להגדיר לאיזו תיקיה במחשב/הארד דיסק נייד התמונות יועתקו מכרטיס הזיכרון. לאחר שסיימתם את בחירת ההגדרות לחצו על כפתור ה Import מצד ימין למטה והתמונות יועתקו ליעד שבחרתם וגם יעלו ללייטרום.
סידור התמונות במצב Library
מסך ה Library הוא המסך בו נוכל לראות ולהציג את כל התמונות והתיקיות שהעלינו ללייטרום מאז ומתמיד. במסך זה תהיה לכם האפשרות לראות את כל התמונות בתיקיה מסוימת וגם לקטלג אותן במגוון סימנים שיקלו עליכם לסדר אותן בצורה נוחה.
קיטלוג תמונות ע"י כוכבים: שיטה אחת של קיטלוג וסימון תמונות היא דירוג בכוכבים. אפשר לתת לתמונה דירוג של 0 עד 5 כוכבים. דירוג התמונה יכול להעשות ע"י סימון התמונה ולחיצה על מקשים 1 עד 5, או ע"י לחיצה בקליק ימני על התמונה ובחירת של Set Rating. זו יכולה להיות דרך נוחה לסמן תמונות בהתאם לאיכות שלהן, לדוגמה תמונות ברמה גבוהה שתרצו לערוך ראשונות עם 5 כוכבים, תמונות להמשך ב 4 כוכבים ותמונות לא רצויות ללא כוכבים או כוכב אחד.
קיטלוג תמונות ע"י צבעים: שיטה נוספת של קיטלוג תמונות היא סימון בצבעים. אפשר לתת לתמונה צבע אדום, כחול, ירוק, צהוב ואדום. זו יכולה להיות דרך נוחה לסמן תמונות בהתאם לפי נושא כמו תמונות נוף, תמונות של אנשים ועוד. סימון התמונות בצע יכול לעשות ע"י מקשי המספרים 5 עד 9, או ע"י לחיצה על תמונה עם קליק ימני בעכבר ובחירת Set Color label.
לאחר סימון התמונות תוכלו לסנן אותן ע"י לחיצה על המילה Attribute בחלק העליון של המסך ובחירה של סינון ע"י הצבעים ו/או הכוכבים.
לסיכום:
בחירת ההגדרות הנכונות לשמירת תמונות בלייטרום משתנה עבור שימושים לתמונות שלכם וחשוב להבין את ההגדרות ולבחור אותן בהתאם. בפעמים הראשונות התהליך יכול להיות קצת יותר ארוך ומסובך, אך לאחר שתגדירו Presets שמתאימים לשימושים שלכם התהליך יהיה הרבה יותר קצר ויעיל!
צילום וכתיבה: תומר רצאבי
רוצים ללמוד לצלם כמו מקצוענים בקלות?
הצטרפו לקורס יסודות הצילום למתחילים שלנו!